• Kategorija: Strategija razvoja

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000 EUR iz Challenge fonda ponovo su na raspolaganju gospodarskim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine i Švedske. Peti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava otvoren je do 24. ožujka 2020. godine do 16.00 sati. Za potencijalne korisnike iz kategorije start up-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 EUR, dok korisnici iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 EUR. Prijavitelji moraju osigurati minimalno vlastito sudjelovanje od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave ocjenjivat će se u skladu s osnovnim kriterijima – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Prijave na ovaj poziv podnose se isključivo u elektronskoj formi na web stranici www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice za aplikante/prijavitelje. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacijskog paketa kojeg možete preuzeti OVDJE ili na stranici Challenge Fund-a, https://c2c.ba/

Challenge Fund uspostavljen je u okviru projekta „Challenge to Change“ koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju /Sida/, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske (RARS). Partner u projektu je i regija Ostergotland, Istočna Švedska. Ovo je posljednji poziv planiran u okviru projekta. U okviru prethodna 4 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda prijavila su se 2.074 aplikanta.

Do sada je ugovoreno 110 korisnika, a vrijednost dodijeljenog granta je 2.500.866 EUR. U tijeku je potpisivanje ugovora s još 38 korisnika kojima će biti dodijeljeno oko 844.000 EUR bespovratnih sredstava.